• Jariah Wakaf Johor

    Jom Wakaf | Serendah RM1 Saham Wakaf Johor Saham Akhirat Anda

  • Peranan Bahagian Wakaf

    BAHAGIAN WAKAF | MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI JOHOR

Projek Wakaf

Wakaf Bangunan Saham,Wakaf JohorKETERANGAN :

 

Projek Bangunan Saham Wakaf setinggi 6 tingkat ini terletak di KM10 Jalan Skudai, Johor Bahru. Ia telah siap dibina pada Tahun 1995. Upacara perasmian Majlis Pecah Tanah Bangunan Saham Wakaf telah dilakukan oleh Y.B Tan Sri Muhyiddin bin Md. Yassin. Kini, bangunan tersebut telah dijadikan Pusat Dialisis MAINJ. Pesakit-pesakit yang mengalami masalah atau kegagalan fungsi buah pinggang boleh mendapatkan rawatan di pusat dialisis ini.

 

KOS :

Seramai 98 pesakit yang mendapat rawatan di pusat dialisis ini dan ditanggung oleh Bahagian Zakat MAINJ dengan kos sebanyak RM 3,410,400.00 Juta (Ringgit Malaysia Tiga Juta Empat Ratus Sepuluh Ribu Empat Ratus Sahaja) setahun. Kos bagi projek ini ialah sebanyak RM 6,000,000.00 Juta(Ringgit Malaysia EnamJuta Sahaja).

Baca Lagi...
 
Wakaf Bangunan Asrama Pelajar di MesirKETERANGAN:

Bangunan asrama pelajar ini merupakan projek bangunan wakafpertama di negara Mesir.MAINJ mengambil langkah proaktif untuk merealisasikan hasrat ini bagi membantu mengurangkan kos sara hidup pelajar yang semakin meningkat di sana. Bangunan setinggi 6 tingkat dan boleh menampung seramai 120 orang pelajar ini terletak di No. 53 Mohamed Masdur Street, El-Hayyu al-Awwal, Madinat Nasr, Kaherah, Mesir. Bangunan asrama ini lengkap dengan pelbagai kemudahan antaranya ruang belajar dan muzakarah, pejabat persatuan pelajar, rumah kediaman pegawai kebajikan pelajar, dan bilik tidur. Kemudahan bilik juga disediakan untuk pelajar muhafazah (pelajar yang berada di luar Kaherah).

Bangunan ini telah dirasmikan oleh DYMM Sultan Ibrahim Ibni al-Marhum Sultan Iskandar pada 17 April 2010.

 

KOS :

Kos bagi projek ini adalah sebanyak RM 6,000,000.00 Juta (Ringgit Malaysia Enam Juta Sahaja).

Baca Lagi...
 

More Articles...

  1. Pembelian Tapak Tambahan di Kg Sri Gunung Pulai
Prev123456Next

Selamat Datang Ke Laman Web e-Wakaf Majlis Agama Islam Johor
Malay Arabic English

Log MasukBorang Potongan Gaji Kakitangan Badan Berkanun/Kerajaan Negeri/Swasta

Waktu Solat

Jumlah Pelawat

Hari Ini59
Mingguan477
Bulanan3659
Keseluruhan883030

Facebook Kami

Atas dasar keselamatan, anda perlu aktifkan(log in) facebook anda terlebih dahulu untuk melihat wall post facebook kami. Terima Kasih.