• Jariah Wakaf Johor

    Jom Wakaf | Serendah RM1 Saham Wakaf Johor Saham Akhirat Anda

  • Peranan Bahagian Wakaf

    BAHAGIAN WAKAF | MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI JOHOR

Projek Wakaf

Cara Membeli Saham Wakaf

 

CARA MEMBELI SAHAM WAKAF

Untuk membeli saham wakaf, pengguna perlu mendaftar sebagai penguna terlebih dahulu sebelum pembelian saham wakaf dapat dilakukan.

Klik pada 'Mendaftar Sebagai Ahli' kemudian, masukkan kesemua maklumat yang perlu pada ruangan yang disediakan.

Pastikan maklumat email dan maklumat untuk log in ke dalam sistem dimasukkan dengan betul.

Selepas pendaftaran dilakukan, sila semak EMAIL yang anda isi dalam borang pendaftaran untuk melakukan proses mengesahkan akaun anda. PASTIKAN ANDA SEMAK JUGA JUNK / BULK FOLDER/ SPAM FOLDER. Proses pengesahan akaun dilakukan dengan klik pada url yang disediakan.

Setelah anda mengesahkan akaun anda, anda boleh log in ke dalam sistem dan memulakan proses untuk pembelian saham wakaf secara online menggunakan cara pembayaran secara FPX (Financial Process Exchange)

Semasa membuat pembelian, anda hanya perlu memilih untuk membeli saham samaada untuk diri sendiri, untuk disedekahkan kepada orang yang telah meninggal dunia atau saham yang mewakilkan orang lain.

Kemudian anda boleh memilih jenis saham berdasarkan kepada bilangan projek saham yang diaktifkan pada sistem. Kemudian anda hanya perlu untuk memasukkan jumlah unit yang dibeli pada ruangan yang disediakan. Jumlah amaun yang perlu dibayar adalah Unit Saham x RM 10.00. Jumlah saham akan dipaparkan secara automatik berdasarkan kepada jumah unit yang dikehendaki.

Setelah selesai memasukkan unit saham, sila pilih pembayaran menggunakan FPX. Selepas itu anda hanya perlu untuk mengikut semua langkah-langkah untuk melakukan transaksi melalui online bank secara FPX.

Pembelian yang dilakukan secara FPX akan mengemaskini sistem saham wakaf sejurus selepas pembayaran berjaya. Status pembelian saham akan segera dikemaskini dan senarai saham akan dikemaskini.

Anda boleh mencetak penyata pembelian saham. Pihak Majlis Agama Islam Negeri Johor akan menghantar resit, Hujah Saham wakaf kepada anda melalui POS menerusi alamat yang dimasukkan semasa pendaftaran.

Semoga pembelian saham wakaf anda akan dapat membantu umat Islam secara UMUM dan segala kebajikan yang anda lakukan akan diredhai dan dirahmati oleh Allah Subhanahu Wataala.

Selamat Mewakafkan Harta anda di jalan yang diredhai ALLAH.

 
Selamat Datang Ke Laman Web e-Wakaf Majlis Agama Islam Johor
Malay Arabic English

Log MasukBorang Potongan Gaji Kakitangan Badan Berkanun/Kerajaan Negeri/Swasta

Waktu Solat

Jumlah Pelawat

Hari Ini65
Mingguan483
Bulanan3665
Keseluruhan883036

Facebook Kami

Atas dasar keselamatan, anda perlu aktifkan(log in) facebook anda terlebih dahulu untuk melihat wall post facebook kami. Terima Kasih.