• Jariah Wakaf Johor

    Jom Wakaf | Serendah RM1 Saham Wakaf Johor Saham Akhirat Anda

  • Peranan Bahagian Wakaf

    BAHAGIAN WAKAF | MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI JOHOR

Projek Wakaf

Projek Bangunan Darul Furqan

TUJUAN :

      Wakaf Pembelian Bangunan Darul Furqan ini diwujudkan adalah bertujuan untuk dijadikan pusat pengajian ilmiah dan pembelajaran ilmu agama kepada masyarakat Islam seperti mempelajari ilmu al-quran, tahfiz al-Quran, tajwid, taranum, pengajian bahasa arab, kelas bimbingan, kuliah tafaqquh, tuisyen akademik dan sebagainya.

Selain itu, Majlis Agama Islam Negeri Johor dalam usaha untuk memberi peluang kepada masyarakat Islam untuk bersama-sama mendalami ilmu agama, memperluaskan fahaman dan penghayatan ajaran ilmu ke arah mencapai matlamat didunia dan di akhirat. Disamping itu juga, pusat ini berfungsi sebagai satu pusat pendidikan untuk melahirkan generasi al-Quran di negeri ini yang berlandaskan al-Quran dan al-hadith. 
 

KOS :

Kos bagi tujuan pembelian bangunan ini dianggarkan berjumlah RM6,000,000.00 (Ringgit Malaysia Enam Juta). Ini termasuk kelengkapan peralatan yang diperlukan sebagai sebuah pusat latihan ilmiah. Bangunan yang dibeli ini terletak di bangunan kedai, Jalan Damansara Aliff.

Justeru, marilah kita bersama-sama mewakafkan bangunan Darul Furqan ini menerusi konsep Saham Wakaf bagi manfaat umat Islam di seluruh Malaysia.

 Daftar Sebagai Pewakaf

 
Selamat Datang Ke Laman Web e-Wakaf Majlis Agama Islam Johor
Malay Arabic English

Log Masuk
Waktu Solat

Jumlah Pelawat

Hari Ini87
Mingguan298
Bulanan2504
Keseluruhan866576

Facebook Kami

Atas dasar keselamatan, anda perlu aktifkan(log in) facebook anda terlebih dahulu untuk melihat wall post facebook kami. Terima Kasih.