• Jariah Wakaf Johor

    Jom Wakaf | Serendah RM1 Saham Wakaf Johor Saham Akhirat Anda

  • Peranan Bahagian Wakaf

    BAHAGIAN WAKAF | MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI JOHOR

Projek Wakaf

Jom Berwakaf !

KUTIPAN PROJEK SAHAM WAKAF JOHOR APRIL 2024

width=
Sumbangan Daripada UEM Sunrise Berhad


Pembayaran Sebahagian Sumbangan Tabung Pembangunan Perkuburan Islam Berpusat Dan Bersepadu Negeri Johor

Peningkatan populasi penduduk menyebabkan kekurangan ruang untuk dijadikan kawasan tanah perkuburan sekiranya ruang yang sedia ada tidak diselenggara dan tidak digunakan secara optimum. Justeru, pada 27 Mei 2018 bersamaan 11 Ramadhan 1439H, satu majlis pembayaran sebahagian sumbangan bernilai RM 5 juta bagi tujuan Tapak Perkuburan
Islam Berpusat Dan Bersepadu Negeri Johor telah diadakan di Tingkat 5, Blok B, Pusat Islam Iskandar Johor. Penyerahan cek ini dibuat oleh UEM Sunrise Berhad yang diwakili oleh Encik Saniman Bin Md Apandi kepada Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Agama Islam Negeri Johor, Tuan Haji Abdul ‘Alim Bin Abd Shukor.

Turut hadir dalam majlis ini ialah Dato’ Dr Haji Nooh Bin Gadot, Penasihat Majlis Agama Islam Negeri Johor, Sahibus Samahah Dato’ Haji M.Tahrir Bin Dato’ Kiyai Haji Samsudin, Mufti Negeri Johor, Tuan Haji Yosree Bin Ikhsan Ketua  Penolong Pengarah Zakat, Baitulmal, Wakaf dan juga Mohd Rilizam Bin Rosli, Penolong Pengarah Wakaf Majlis Agama Islam Negeri Johor.

  
Selamat Datang Ke Laman Web e-Wakaf Majlis Agama Islam Johor
Malay Arabic English

Log MasukBorang Potongan Gaji Kakitangan Badan Berkanun/Kerajaan Negeri/Swasta

Waktu Solat

Jumlah Pelawat

Hari Ini61
Mingguan479
Bulanan3661
Keseluruhan883032

Facebook Kami

Atas dasar keselamatan, anda perlu aktifkan(log in) facebook anda terlebih dahulu untuk melihat wall post facebook kami. Terima Kasih.