• Jariah Wakaf Johor

    Jom Wakaf | Serendah RM1 Saham Wakaf Johor Saham Akhirat Anda

  • Peranan Bahagian Wakaf

    BAHAGIAN WAKAF | MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI JOHOR

Projek Wakaf

Projek Bangunan Sekolah Agama

Tujuan :

Projek ini dibangunkan adalah untuk menampung keperluan sekolah agama yang semakin bertambah pada setiap tahun. Pada masa ini, hanya 552 buah sekolah agama diseluruh negeri Johor. Daripada jumlah tersebut, hanya 384 buah sekolah agama sahaja yang mempunyai bangunan sendiri manakala selebihnya menumpang di bangunan sekolah-sekolah rendah kebangsaan atau balai-balai raya. Bagi memenuhi keperluan tersebut, Kerajaan Negeri Johor dan MAINJ telah mengambil pendekatan untuk membangunkan sebanyak 121 buah sekolah agama di seluruh negeri Johor yang akan dilengkapi dengan kemudahan seperti perpustakaan, kantin, ruang pejabat, dan bilik kebal.
 

Kos :

Kos bagi pembinaan projek ini ialah sebanyak RM 163,251,274 (Satu Ratus Enam Puluh Tiga Juta Dua Ratus Lima Puluh Satu Ribu Dua Ratus Tujuh Puluh Empat). 30% daripada kos keseluruhan bagi pembinaan projek tersebut akan ditampung oleh Majlis Agama Islam Negeri Johor manakala 70% daripada kos tersebut ditampung oleh Kerajaan Negeri Johor. 

Daftar Sebagai Pewakaf

 
Selamat Datang Ke Laman Web e-Wakaf Majlis Agama Islam Johor
Malay Arabic English

Log Masuk
Waktu Solat

Jumlah Pelawat

Hari Ini86
Mingguan297
Bulanan2503
Keseluruhan866575

Facebook Kami

Atas dasar keselamatan, anda perlu aktifkan(log in) facebook anda terlebih dahulu untuk melihat wall post facebook kami. Terima Kasih.